Uutiset

Kylmäalalla käynnistyivät ensimmäiset CO2-koulutukset

Uutiset
TAKKin Nirvan kampuksella on otettu käyttöön uusi kylmätekniikan oppimisympäristö, jossa päästään syventymään hiilidioksidia (CO2) hyödyntäviin kylmäjärjestelmiin. Hiilidioksidi on ekologisempi vaihtoehto perinteisille kylmäaineille. Uusi oppimisympäristö on rakennettu yhteistyössä kylmätekniikkayritysten kanssa, ja siellä päästään harjoittelemaan viimeisimmillä laitteilla.

- Rakentamisessa on ollut käytettävissä alan yritysten viimeisin tekniikka ja tietotaito, kertoo kouluttaja Jukka Hämäläinen.

- Ja koulutuksessakin on mukana Jetitek Oy:n projektipäällikkö Sami Katajisto, jonka kanssa syvennytään mm. koneen toimintaan ja huoltoon käytännössä.

Uuden oppimisympäristön myötä TAKKissa käynnistettiin joulukuussa CO2-koulutukset. Koulutukselle on selkeä tilaus alan yrityksissä: ensimmäinen koulutus täyttyi nopeasti ja seuraavaan, maaliskuussa järjestettävään, on jo tulijoita.

- Ensimmäisestä koulutuksesta saatavan palautteen perusteella tulevia toteutuksia kehitetään eteenpäin, Hämäläinen huomauttaa.

CO2-koulutus on tarkoitettu kylmäalalla jo työskenteleville alan ammattilaisille täydennyskoulutukseksi. Siinä keskitytään teoriassa ja käytännössä mm. CO2-putkiston asentamiseen, painekokeiden suorittamiseen, laitoksen käyttöönottoon, käytönvalvojan koulutukseen sekä erilaisiin huoltoihin CO2-laitoksessa. Koulutus antaa valmiudet kylmäasentajan ammattitutkinnon hiilidioksidikylmälaitteiden asennus ja huolto -osan suorittamiseen

Koulutusta voidaan järjestää myös yrityskohtaisesti. Yritysten toiveisiin vastataan myös uusilla koulutuksilla: kevään 2019 aikana käynnistyvät liikkuvan kaluston koulutukset ja suunnitteilla on yrityksille räätälöityjä tutkintokoulutuksia, esim. tutkinnon osia täydennyskoulutukseksi.

Lue lisää CO2-koulutuksesta

TAKKin kylmätekniikan kouluttaja Jukka Hämäläinen vastaa CO2-koulutuksista.

TAKKin kylmätekniikan kouluttaja Jukka Hämäläinen vastaa CO2-koulutuksista.

Jetitek Oy:n projektipäällikkö Sami Katajiston kanssa syvennytään kylmäkoneen toimintaan ja huoltoon käytännössä.

Jetitek Oy:n projektipäällikkö Sami Katajiston kanssa syvennytään hiilidioksidia hyödyntävän kylmäkoneen toimintaan ja huoltoon.