Uutiset

TAKKilaiset saavat käydä verenluovutuksessa työajalla

Uutiset
Osana vastuullisuustyötä kannustamme myös henkilökohtaisiin vastuullisuustekoihin. TAKKilaisilla on mahdollisuus luovuttaa verta työajalla kerran vuodessa ja auttaa konkreettisesti verta tarvitsevia potilaita. TAKKilla on SPR:n Veripalvelun Verenluovutus työajalla -sertifikaatti.

- Aloita verenluovutuksesta tuli työntekijöiltä, kertoo TAKKin henkilöstöpäällikkö Hanna Koistinen.

- Jonkun verran mahdollisuutta on jo hyödynnettykin. Verenluovutus on nopea ja helppo tapa auttaa.

Verenluovutus mahdollistaa potilaiden hoidon ja turvaa terveyden- ja sairaanhoidon huoltovarmuuden Suomessa. Vapaaehtoiset verenluovuttajat ovat Veripalvelun mukaan tärkeä apu potilaille. Luovutetusta verestä tehdään verivalmisteita sairaaloihin, joissa ne ovat elintärkeitä esimerkiksi onnettomuusuhrille, syöpäpotilaille, synnyttäneille äideille ja leikkauspotilaille. Ilman luovuttajia näiden ihmisten hoito olisi mahdotonta.

Vain 3 % suomalaisista luovuttaa verta. Luovutustarve on suuri: uusia verenluovuttajia tarvitaan vuosittain lisää noin 20 000, jotta Suomessa pysyy riittävä ja monipuolinen luovuttajakunta turvaamaan potilaiden hoitoa nyt ja tulevaisuudessa. Yhden luovutuskerran verimäärä auttaa jopa kolmea potilasta.

Veripalvelun vuonna 2023 lanseeraama työpaikkasertifikaatti on otettu käyttöön jo yli 250 työpaikalla.


Lue lisää verenluovutuksesta Veripalvelun nettisivulta.

Lue lisää Verenluovutus työajalla -sertifikaatista Veripalvelun nettisivuilta.