TAKKille huipputulos EFQM-laatuarvioinnissa

Uutiset
TAKK saavutti korkeat pisteet ja ansaitsi neljä tähteä Laatukeskuksen ulkoisessa arvioinnissa. Laatukeskuksen Recognised for Excellence -arviointi on organisaation toiminnan ja tulosten kokonaisvaltainen, ulkoinen 360 asteen asiantuntija-arviointi, joka perustuu EFQM Excellence -malliin. TAKK on tällä hetkellä ainoa suomalainen oppilaitos, jolla on voimassa oleva EFQM-sertifikaatti.

EFQM-malli on ollut TAKKin laatutyön perustana jo vuodesta 2002. Ulkoisia arviointeja on toteutettu säännöllisesti, keskimäärin kolmen vuoden välein. Nyt TAKK osallistui ensimmäistä kertaa Laatukeskuksen toteuttamaan ulkoiseen arviointiin.

Recognised for Excellence -arvioinnissa keskeistä on se, millä tavoin strategiset tavoitteet näkyvät käytännössä ja arjessa. Tärkeää arvioinnissa on myös tarkastelu organisaation keskeisten sidosryhmien näkökulmasta. TAKK sai arvioinnista 450-499 pistettä, mikä oikeuttaa neljän tähden EFQM-tunnustukseen. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta, ja tällä hetkellä TAKK on ainoa oppilaitos Suomessa, jolla on voimassa oleva Laatukeskuksen EFQM-tunnustus.

Palauteraportissa todetaan, että TAKK on päässyt laatutyössään jo pitkälle. Raportin mukaan TAKK on laatumyönteinen, kehitysorientoitunut organisaatio, jossa arvot - rohkea edelläkävijä ja luotettava kumppani - näyttäytyvät monilla tavoilla päivittäisessä työssä. TAKKilla on erinomaisia toimintatapoja sekä vahva strategiaprosessi, jossa huomioidaan myös asiakkaiden, sidosryhmien ja henkilöstön näkemyksiä.

- Arvioinnin palauteraportissa on listattu sekä toimintamme vahvuudet että kehittämiskohteet, kertoo rehtori Teppo Tapani.

- Näitä hyödynnetään TAKKin tulevien vuosien laatutyössä ja toiminnan kehittämisessä.