Ravintolakokin ammattitutkinto

Ravintolakokkien opiskeluun kuuluu käytännön harjoittelua sekä TAKKin opetuskeittiöllä että oikeissa ravintoloissa. Ravintolakokkina pääset tuottamaan makunautintoja asiakkaille.

Ravintolakokin ammattitutkinnon opiskellut kokki tekee yhteistyötä toisten ammattilaisten kanssa valmistaessaan ruokaa ja palvellessaan asiakkaita. Kokit eivät tee ainoastaan ruokaa. Heiltä vaaditaan myös taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua ja ruokalistojen suunnittelua. 

Ravintolakokin työssä yhdistyvät itsenäinen toiminta ja ryhmätyöskentely eri-ikäisistä työkavereista koostuvan tiimin jäsenenä. Ravintolakeittiön hektinen työtahti edellyttää ripeyttä sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Ravintolakokki arvostaa omaa ammattiaan, mutta myös työkavereiden ammatillista osaamista.

Ravintolakokiksi opiskelu ja tutkinnon suorittaminen

Ravintolakokkikoulutuksen alussa opiskelijalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskelua ja tutkinnon suorittamista varten. Suunnitelmassa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi työkokemuksen ja aiemman opiskelun kautta kertyneet taidot) eikä tuttuihin asioihin tuhlata aikaa. Opiskelun kesto on 1,5 - 2 vuotta ja määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Ravintolakokiksi opiskeluun kuuluu lähiopetuspäiviä, oppimista työpaikalla sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua. Teoriaopinnoissa opetusmenetelminä ovat lähiopetus, verkko-opetus ja erilaiset oppimistehtävät. Lähiopetus ja työssä oppiminen vuorottelevat koulutuksen aikana.

Ravintolakokin ammattitutkinto suoritetaan näyttöillä: ammattitaito osoitetaan monipuolisissa työtehtävissä ravintoloiden keittiöissä koulutuksen aikana. Koulutuksesta voi suorittaa myös osatutkintoja.

Ravintolakokin ammattitutkinto: opintojen ja tutkinnon sisältö

Ravintolakokin ammattitutkinnossa suoritetaan kolme tutkinnon osaa.

Pakollinen osa

 • Ruoanvalmistus ravintolan keittiössä.

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi

 • Banketti- ja tilausruokien valmistus
 • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistus
 • Fine Dining -ruoanvalmistus
 • Elämysruoan valmistus
 • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Ravintolakokin ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus Matkailu- ja ravitsemisala Tutkintoon valmistava 17.08.2018—31.10.2019

Tämä koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen hakijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnon voi suorittaa.

Tavoite

Ravintolakokin koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet suorittaa ravintolakokin ammattitutkinto tai yksi tutkinnon osa. Kokonaiskoulutusaika muodostuu oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Kohderyhmä

Ravintola-alalla työskentelevältä edellytetään joustavuutta ja oikeaa asennetta työtä kohtaan. Alalle soveltuvat henkilöt, joilla on halu työskennellä ihmisten kanssa ja tehdä tätä työtä ihmisille aidosti sekä kykyä työskennellä nopeasti muuttuvien työaikojen puitteissa.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä, ja verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Sisältö

Ravintolakokin ammattitutkinnon osat ovat:

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:

 • Banketti- ja tilausruokien valmistus
 • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistus
 • Fine Dining ruoanvalmistus
 • Elämysruoan valmistus
 • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta
Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutuksen hinta on 200 €.

Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.01.2018—14.12.2018

 

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, erityisesti aikaisempi koulutuksesi sekä perustelut -kohta. Koulutuksen haku ja aloitus non stoppina. Aloituspäivät kuukausittain: 27.4., 18.5., 15.6., 17.8., 14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.2018.

Hakijaan ollaan yhteydessä n. viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

 

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ammattitutkintostipendi

Suoritettuasi ravintolakokin ammattitutkinnon voit olla oikeutettu ammattitutkintostipendiin, joka on suuruudeltaan 400 €. Lisätietoja osoitteessa: www.koulutusrahasto.fi

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384

Oppisopimuksesta: Marianna Arvola, puh. 044 7906 411

Sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi