Pelastuslain mukaan palonilmaisulaitteet on pidettävä toimintakunnossa ja tarkastettava asianmukaisesti. Paloilmoittimelle pitää nimetä hoitaja sekä huolehtia tehtävän hoidon kannalta tarpeellisesta koulutuksesta. Hoitaja vastaa kunnossapitoohjelman mukaisesta laitteiston ylläpidosta. Pelastusviranomaisen suorittamassa palotarkastuksessa tarkistetaan, että laitteistolla on nimetty ja koulutettu hoitaja.

Tavoite

Koulutettu paloilmoittimen hoitaja tuntee yleisesti paloilmoittimen tekniikkaa ja osaa käyttää paloilmoitinkeskuksia. Hän tietää myös paloilmoittimen hoitajan vastuut ja ymmärtää kuinka vältetään erheellisiä paloilmoituksia.
Koulutettu paloilmoittimen hoitaja tietää kuinka toimitaan paloilmoittimen huolto-, vika-, ennakko- tai paloilmoituksen sattuessa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille paloilmoittimien hoitajille. Hätäkeskukseen liitetyllä paloilmoittimella tulee olla paloilmoitinlaitteistolle nimetty vastuuhenkilö eli paloilmoittimen hoitaja. Nimetyn paloilmoittimen hoitajan tulee olla asianmukaisesti koulutettu tehtävään. Paloilmoittimen hoitaja
toimii myös paloilmoittimen yhteyshenkilönä.
Koulutusta tarvitsevat esimerkiksi kiinteistönhoitajat, laitosmiehet ja teollisuuden kunnossapito, vartijat ja vahtimestarit sekä turvallisuusvastaavat ja -valvojat.

Toteutus

Toteutetaan päiväkoulutuksena (klo 8.30-15.30), kesto 1 pv. Koulutus toteutuu, kun osallistujamäärä on vähintään 5 (ryhmäkoko 5-15).

Sisältö

> Paloilmoittimen hoitajan tehtävät
> Paloilmoittimen tekniikkaa ja termit
> Erheellisten paloilmoituksien ehkäisy
> Huolto-, vika-, ennakko- ja paloilmoitus tilanteet
> Harjoittelu paloilmoitinkeskuksilla

Osallistuja saa kortin, jolla voi todistaa suorittaneensa koulutuksen, pätevyys on voimassa toistaiseksi.

Koulutuksesta ei ole mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintää

Ajankohta

21.08.2019

Paikka

Nirvan kampus
Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta
Osallistumismaksu: 330 €

 

Hintaan sisältyy alv 24 %. Hinta sisältää materiaalin, kortin kustannukset sekä aamu- ja iltapäiväkahvit sekä linjastolounaan kampuksen ravintola Nastassa.

Laskutus koulutuspäivän jälkeen. Yrityslaskutuksessa ilmoitetaan yrityksen virallinen nimi, laskutusosoite (ensisijaisesti sähköinen) ja Y-tunnus. Nämä tiedot ilmoitetaan lähipäivänä tuloilmoituksessa, mikäli verkkolomakkeelta tiedot puuttuvat tai maksajatiedot ovat muuttuneet.

 

Hakeutuminen
Hakuaika: 21.05.2019—14.08.2019

 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot; tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat oppilaitoksen opiskelijahallintojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa. Mikäli ilmoittautumista ei pysty tekemään, on koulutus täynnä.

Kutsu koulutuspäivään lähetetään erikseen viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä. Käytämme viestinnässä sähköpostia, joten tarkistathan, että se on kirjoitettu oikein.

 

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

Koulutuksen sisältö, tarjouspyynnöt ryhmille:
Kouluttaja Juri Mynttinen
puh. 044 7906 695

Hakeutuminen:
Sihteeri  Anne Mäkinen
puh. 044 7906 321

sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuspäivänä, veloitamme koko hinnan.
Mikäli koulutus peruuntuu tai keskeytyy oppilaitoksesta aiheutuvasta syystä, palautetaan kaikki maksut täysimääräisinä. Oppilaitos ei vastaa peruutuksista mahdollisesti aiheutuvista muista osallistujan lisäkuluista. Koulutuksen peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Lue lisää