Sisustusala koulutus

Sisustaminen ja pintakäsittely

Sisustusalan koulutuksissa voit suuntautua joko sisustusremontointiin, sisustusmyyjäksi tai sisustusstailaukseen. Pintakäsittelyalalta valmistuu rakennus- ja julkisivumaalareita.

Sisustusalan koulutukset

Sisustuksessa ja pintakäsittelyssä painottuu käytännön osaaminen

Sisustaja suunnittelee ja toteuttaa sisustuskokonaisuuksia asiakkaille. Sisustusalalta valmistuu sisustusremontoijia, sisustusmyyjiä,
sisustussuunnittelijoita, stailaajia ja yrittäjiä. Sisustusalan opiskelu tukee niin asuntoja myyntikuntoon stailaavan kiinteistövälittäjän kuin sisustuspalveluita myyvän yrittäjän tai sisustusasioihin törmäävän myyjän tai remontoijan toimintaa.

Sisustusalan tutkintokoulutuksessa opitaan käytännönläheisesti sisätilojen pintaremonttitaitoja, sisustuskokonaisuuksien hallintaa ja kolmiulotteisten
sisustussuunnitelmien laatimista. Koulutus on kädentaitoihin painottuvaa ja harjoittelussa painotetaan asiakaslähtöisyyttä ja yrittäjämäistä asennetta.

Sisustusremontoijankoulutus soveltuu sisustusremontteja tekeville maalareille, kirvesmiehille, kalusteasentajille, laatoittajille, sisustusverhoilijoille jne.

Sisustusmyyjänkoulutuksessa painotetaan alan myynti- ja asiakaspalvelutehtäviä, esim. asiakkaan opastamista uuden ilmeen suunnittelussa tai työvaiheiden rakennusteknisissä asioissa. Myyntituotteina voivat olla sisustus- ja rakennusmateriaalit, esineet ja kalusteet.

Sisustusstailaajankoulutus tarjoaa alan ammattilaisille menetelmiä sisustussuunnitteluun lähtien alan perusteista, kuten ideoiden myyntitilanteesta ja tarjouksen esittelystä. Se sopii hyvin esim. sisutusmyyjille, kiinteistövälittäjille ja sisustusharrastajille.

Pintakäsittelyn koulutuksesta valmistuvat maalarit ja lattianpäällystäjät työskentelevät sisällä ja ulkona. He jättävät kättensä jäljen näkyviin uudis-, korjaus- ja entisöintikohteissa. Työpaikat ovat maalaus- ja rakennusliikkeissä sekä remonttiyrityksissä. Osa ryhtyy valmistuttuaan alan yrittäjiksi.

Koulutuksissamme painotetaan työelämäosaamista. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työsalissa tai maalaustyömailla. Maailmalle lähtee ammattilaisia, joilla on jo käytännön kokemusta.

Sillman Pirjo
kouluttaja/koulutussuunnittelija
Puh. +358447906333
pirjo.sillman@takk.fi

Lähetä viesti
Uusitalo Marko
Rakennus- ja sisustusalan opiskelijatyöt

Talonrakentaminen, muuraus, pintakäsittely ja sisustus. Lue lisää!

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!