Yrittäjän ammattitutkinto ja yritys 3 kuukaudessa

Tampereen Kalevassa vietettiin huhtikuun alussa uuden autokorjaamon avajaisia, kun Toni Katajiston Huoltokeskus TeeKoo-Auto avasi ovensa. Pitkään kypsynyt ajatus yrittäjyydestä konkretisoitui ja nyt mies esittelee ylpeänä omaa korjaamoaan.

TeeKoo-Auto tarjoaa huolto- ja korjauspalveluita henkilö- ja pakettiautoille. Jo 15 vuotta autojen parissa töitä tehneellä Tonilla on varmat otteet tekemiseen ja osaamista löytyy useiden automerkkien parista. Toimelias mies vannoo hyvän ammattitaidon ja asiakaspalvelun nimeen ja pyrkii olemaan asiakkailleen pitkäaikainen ja luotettava kumppani.

Oli selvää, että perustan oman firman, kun jäin työttömäksi edellisestä työpaikastani tammikuussa. Pääsinkin jo saman kuukauden aikana TAKKiin yrittäjäkurssille. Muutamassa kuukaudessa onkin sitten tapahtunut paljon, Toni summaa.

Hymy huulilla

Oma yritys oli käynyt miehen mielessä jo aiemminkin, mutta nyt palaset alkoivat loksahdella paikoilleen pikavauhtia. Kolmen kuukauden yrittäjäkoulutuksesta hän kertoo saaneensa paljon tietoa siitä, miten yritys käytännössä perustetaan ja mitä pitää ottaa huomioon. Samaan aikaan Kalevasta löytyi jo aiemmin autokorjaamona ollut tila, joka oli jäämässä tyhjilleen.

Määrätietoinen mies osallistui yrittäjäkoulutukseen, perusti yrityksen, hankki toimitilat ja otti ensimmäiset asiakkaansa vastaan - kaikki vain kolmen kuukauden aikana. Mikä on miehen salaisuus?

En jäänyt kotiin odottamaan, vaan tartuin hetkeen. En lannistunut, vaikka asioiden hoitaminen tuntuikin välillä hankalalta. Vähän tarvitaan myös onnea mukaan, hän toteaa.

Koulutus antoi paljon. Meillä oli myös TAKKissa todella hyvä ryhmä, sain opiskelukavereilta paljon sparrausapua ja hyviä vinkkejä yrityksen liiketoimintaan, hän lisää.

Asiakkaat ovat jo löytäneet TeeKoo-Auto. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa toimintaa niin, että Toni voisi työllistää yritykseen myös oman poikansa, joka seuraa isäänsä uravalinnallaan.

Minusta tuntuu siltä, että hymyilen koko ajan kun olen täällä. Kaikki on mennyt niin hyvin, onnellinen ja ylpeä yrittäjä kertoo esitellessään korjaamoaan.


Lue lisää yrittäjyyskoulutuksista