Teknisen kiinteistönhuollon tehtäviä löytyy kiinteistöpalvelualan yrityksistä, jotka tarjoavat asuin-, liike- ja teollisuuskiinteistöjen talotekniikan huolto-, kunnossapito- ja rakentamispalveluita. Kiinteistöpalvelualalla sinulta odotetaan teknisen osaamisen lisäksi hyviä asiakaspalvelutaitoja. Koska työtä tehdään asiakaskohteissa, tarvitset vähintään B-ajokortin, jotta pääset kulkemaan sujuvasti vaihtuvien kohteiden välillä. Koulutuksessa opit toimimaan teknisen kiinteistönhuollon tehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti.

Tavoite

Opit tekemään LVI-järjestelmien käyttöön ja ylläpitoon liittyviä mittauksia ja tarkistuksia. Opit myös paikantamaan LVI-järjestelmistä yleisimmät toimintahäiriöt ja tekemään normaalit LVI-järjestelmien kalusteiden vaihdot. Koulutuksen jälkeen osaat ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa ja tekemään tarvittavia säätö- ja ohjaustoimenpiteitä kiinteistön automaatiojärjestelmään. Tavoitteena on, että työllistyt koulutuksen jälkeen teknisen kiinteistönhuollon työtehtäviin esimerkiksi työssäoppimispaikkaasi.

Työssäoppimispaikan haet itse, mutta mahdollisuuksia työssäoppimiseen ovat jo tarjonneet ja opiskelijoita koulutuksen jälkeen työllistäneet mm HH-kiinteistöpalvelut Oy, ISS Palvelut Oy, Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy, KJ-Kiinteistöhuolto Oy, Kotikatu Oy, Lassila &Tikanoja Oyj, Lännen Kiinteistöpalvelu Oy, RTK-Palvelu Oy ja SOL Kiinteistöpalvelut Oy. Linkin kautta näet myös erään oppilaan tarinan uuden uran löytymisestä, katso https://www.takk.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/news/teknisen-kiinteistonhoidon-opiskelijat-revitaan-toihin-koulun-penkilta

Kohderyhmä

Työvoimakoulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä ja työttömyysuhan alaisia TE-palvelujen asiakkaita, jotka tarvitsevat työllistyäkseen koulutusta.

Toteutus

Koulutus on kiinteistönhoitolan täydennyskoulutusta (ei tutkintoon johtavaa). Hyvän pohjan koulutukseen antaa erityisesti talotekniikka- ja sähköalan osaaminen, mutta mahdollisesti myös kone- ja metallialan koulutus tai työkokemus. 
Koulutukseen kuuluu kaksi kuukautta kestävä orientaatiojakso ja noin kuusi kuukautta kestävä ammatillinen koulutusjakso. Koulutus on kokoaikaista ja yleensä päivisin tapahtuvaa lähiopetusta, mutta koulutuksessa voi olla myös etä- ja verkko-opetusta, ryhmätöitä ja itsenäistä opiskelua. Koulutukseen sisältyy aina myös työssäoppimista kiinteistönhoitoalan yrityksissä.
Koulutuksesi lomajakso (kun kesto vähintään 6 kk) on 23.12.22-30.12.2022. Muita lomia ei voida myöntää.

Sisältö

1. Orientaatiojakson sisältö:
- Tutustut teknisen kiinteistönhoitajan tehtäviin
- Osaamisesi kartoitetaan
- Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) aiemman koulutuksesi ja työkokemuksesi perusteella.
- Suoritat tai päivität tarvittavat lupakorttikoulutukset.
2. Ammatillisen koulutusjakson sisältö muodostuu sinulle laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella seuraavista osiosta:
- Asiakaspalvelu
- Kiinteistöautomaatio
- Ilmanvaihtojärjestelmien huolto
- Ilmanvaihtojärjestelmien mittaus ja tasapainotus
- LV- järjestelmien huolto
- LV- järjestelmien mittaus ja säätö
- Paloilmoitinlaitteistojen hoito
- Kulunvalvontajärjestelmät
- Uima-allasjärjestelmien huolto- ja ylläpito
- Työssäoppiminen kiinteistöpalvelualan yrityksessä.

Ajankohta

07.12.2022—21.08.2023

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 30.09.2022—06.11.2022

Lisätiedot ja linkki hakeutumiseen löytyy te-palvelduiden sivuilta koulutuksen tiedoista:  Tekninen kiinteistönhoitaja (nro 709372)

Lisätiedot

Heikki Mahlamäki, koulutussuunnittelija
puh 044 7906 299, heikki.mahlamaki@takk.fi

Lisätietoa työvoimakoulutuksesta te-palveluiden sivuilta Työmarkkinatori. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista