Märkätilojen vedeneristäjän henkilösertifikaattikoulutukseen osallistunut osaa tehdä rakennusten märkätilojen vedeneristystyöt itsenäisesti määräysten, suunnitteluasiakirjojen ja asennusohjeiden mukaan oikeaa työjärjestystä noudattaen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu märkätilojen vedeneristäjinä työskenteleville, joilla on riittävä työkokemus (vähintään 1,5 v.) talonrakennusalalta ja työkokemusta märkätilojen rakentamisesta.

Toteutus

Koulutukseen sisältyy yksi teoriapäivä, kirjallinen tentti ja työnäyttö sertifioidulla nestemäisellä vedeneristeellä työmaaolosuhteissa.

Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattikurssin sisältö

  • Märkätiloihin vaikuttavia rakennusfysikaalisia ilmiöitä
  • Märkätilojen pohjarakenteet/laadun varmistaminen
  • Vedeneristyksen laadun mittaus
  • Rakentamismääräykset ja ohjeet (C2,RYL,RIL 107,RT-kortit)
  • Märkätilojen detaljit ja työselitykset
  • Märkätilojen läpiviennit, mm. lattiakaivo
  • Tentti (työmaalla)
  • Vedeneristystyön näyttö, työsuunnitelma (työmaalla).

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifikaatin Eurofins Expert Services:ltä.

Alkavat koulutukset

Nimi Tyyppi Ajankohta
Rakentamisen sertifikaattikoulutus, märkätilojen vedeneristäjä Lähiopetus
18.04.2023

Henkilösertifiointitoiminnan tavoitteena on varmentaa, että sertifioitu henkilö osaa harjoittaa ilmoittamaansa toimintaa, parantaa rakentamisen ja elinympäristön laatua ja tietää/tuntee toimintansa yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset.
Märkätilojen vedeneristäjän rakentamisen sertifikaatti varmentaa, että
- henkilöllä on sekä riittävä käytännön osaaminen että riittävä määräysten, tuotteiden ja rakennusfysiikan tuntemus sekä tiedot siitä, miten työn laatu varmistetaan ja tarkistetaan
-  toiminnan laatu vastaa lainsäädännön ja viranomaisohjeiden sekä hyvän rakentamistavan edellyttämää vaatimustasoa
- henkilö ylläpitää ja kehittää osaamistaan tekemällä alaan kuuluvia töitä ja osallistumalla alan täydennyskoulutuksiin.
Sertifioidulla on oltava rakennusalaan liittyvää työkokemusta vähintään 18 kuukauden ajalta, pohjakoulutusta ei vaadita.

Ajankohta

18.04.2023

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Osallistumismaksu: 650 €

Hinta/henkilö. Sisältää alv:n 24%, teoriapäivän materiaaleineen sekä yhden työnäytön arviointikäynnin kustannukset. Hinta sisältää myös lähipäivänä aamu- ja iltapäiväkahvin sekä linjastolounaan jälkiruokakahvineen (vaihtoehtoisesti tee).
Koulutusmaksu laskutetaan  koulutuspäivän jälkeen hakemuksessa ilmoitettuun laskutusosoitteeseen.  Yrityslaskutuksessa ilmoitetaan yrityksen virallinen nimi, laskutusosoite (ensisijaisesti sähköinen) ja Y-tunnus. Nämä tiedot ilmoitetaan lähipäivänä tuloilmoituksessa, mikäli verkkolomakkeelta tiedot puuttuvat tai maksajan tiedot ovat muuttuneet.
Hylätyn näytön uusiminen maksaa 132 euroa/kerta ja päivitysnäyttö maksaa 396 euroa/kerta. Päivitysnäyttö on tarkoitettu vedeneristäjille, jotka tarvitsevat uuden näyttötyön (päivityskoulutuksen lisäksi) vanhentuneen sertifikaatin uusimiseksi.
Hinnat sisältävät alv:n 24 % ja ovat voimassa Pirkanmaan alueella.

Toteutus

Yksi lähipäivä (klo 8-16) oppilaitoksessa, kirjallinen tentti ja näyttötyö sertifioidulla nestemäisellä vedeneristeellä.  Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujamäärä on vähintään 10 henkilöä.
Kirjallinen koe järjestetään teoriaosuuden jälkeen oppilaitoksen valvomissa olosuhteissa yleensä näyttötyön yhteydessä. Osaamisvaatimuksiin sisältyvä aineisto tai muu aiheeseen liittyvä aineisto tai sähköiset laitteet (esim. puhelimet tai tietokoneet) eivät saa olla esillä.
Vedeneristystyön näyttö annetaan omalla työmaalla märkätilassa uudis- tai korjauskohteessa Pirkanmaan alueella (100 km säteellä). Näytössä arvioidaan työsuoritus ja valmis vedeneristys.
Näyttötyön antaja tekee nestemuodossa levitettävän vedeneristeen kuivakalvonpaksuusmittauksen. Kuivakalvonpaksuusmittauksessa käytetään mittalaitteena mitta-asteikolla varustettua luuppia. Näyttötyön antaja tarkastaa myös lattian kaadot itse.
Jos kohteessa ei ole mahdollisuutta käydä kahteen kertaan, niin on mahdollista tarkastella kokonaan valmista työtä. Jos näin menetellään, tulee se aina mainita näytönvastaanottopöytäkirjassa. Kaikissa näyttötöissä tehdään työsuunnitelma.
Näyttötyö annetaan viimeistään vuoden sisällä koulutuksen teoriaosuuden jälkeen. Sertifikaattia tulee hakea kahden vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä.
HUOM! Tämä koulutuspäivä on uusille sertifikaatin hakijoille tai niille, joiden sertifikaatti on vanhentuneena yli 5 vuotta. Eurofinsin sivuilta näet ohjeet vanhentuneen/peruuntuneen sertifikaatin uusimiseksi Rakentamisen sertifikaatti, märkätilojen vedeneristäjä

Hakeutuminen

Hakuaika: 09.01.2023—05.04.2023

 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot; tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat oppilaitoksen opiskelijahallintojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli ilmoittautumista ei pysty tekemään, on koulutus täynnä.
Kutsu koulutukseen toimitetaan sähköpostitse viimeistään noin viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa. Mikäli kutsua ei näy saapuneissa viesteissä tarkista myös roskapostikansio. Varmistathan, että sähköpostisi on hakemuksessa oikein kirjoitettu.

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

Koulutuksen sisältö:
Kouluttaja Jyrki Salakoski, puh. 044 7906 332
Hakeutuminen:
Sihteeri Anne Mäkinen, puh. 044 7906 321
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi
Eurofins Expert Services Oy
Puhelin  040 150 5862,  avoinna ma-pe 10.00-11.30​​

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova.
Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuspäivänä, veloitamme koko hinnan. Mikäli koulutus peruuntuu tai keskeytyy oppilaitoksesta aiheutuvasta syystä, palautetaan kaikki maksut täysimääräisinä. Oppilaitos ei vastaa peruutuksista mahdollisesti aiheutuvista muista osallistujan lisäkuluista. Koulutuksen peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.