Tavoite

Unelmoitko oman yrityksen perustamisesta? Bisnestä Pirkanmaalta -yrittäjäkoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden testata perinpohjaisesti, onko sinusta yrittäjäksi ja miten pitkälle liikeideasi kantaa. Opit koulutuksen aikana perusasiat yrittäjyydestä sekä pääset verkostoitumaan ja sparrailemaan muiden samassa tilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa. Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjän ammattitutkinto, jossa osaaminen osoitetaan näyttöinä, suunnittelemalla omaa yritystoimintaa. Yritystä ei silti ole pakko perustaa heti. Koulutuksen opeista ja yrittäjän ammattitutkinnosta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa. 

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla on liikeidea ja vahva tahto lähteä yrittäjäksi heti koulutuksen päättymisen jälkeen. 

Toteutus

Koulutus alkaa kolme päivää kestävällä lähiopetusjaksolla. Lähiopetusjakson jälkeen voit valita tuletko paikalle lähipäiviin vai osallistutko verkon kautta. Lähi- tai verkko-opiskelua on noin 1-3 päivää viikossa. Lähi- tai verkko-opiskelun jälkeen aikaa kannattaa varata etäpäivien aikana työstettäviin oman yritystoiminnan suunnitteluun liittyviin etätehtäviin. Opiskelu on päiväopiskelua ja lähi- ja verkkopäivinä opetukseen tulee osallistua klo 9-15.

Verkko-opiskelu tarjoaa mahdollisuuden osallistua koulutukseen kauempaakin Pirkanmaalta. Saat kattavan perehdytyksen verkko-opiskeluun heti koulutuksen alussa. Verkko-opetukseen osallistuminen vaatii opiskelijalta hyvän nettiyhteyden ja mahdollisuuden käyttää tietokonetta kotona. 

Sisältö

Toiminnan suunnittelu
Tuotteistaminen
Yrityksen juridiikka ja riskienhallinta
Yrityksen markkinointi, viestintä ja palvelumuotoilu
Yrityksen talous ja verotus
Yrittäjän hyvinvointi ja ajanhallinta
Liiketoimintasuunnitelman laatiminen ohjatusti
Yritystoiminnan käynnistäminen
Syventävä kehittämisprojekti

Ajankohta

07.09.2020—05.02.2021

Paikka

Lähiopetuspäivät toteutetaan TAKK Nirvan toimipisteessä, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Koulutus on päätoimista opiskelua ja maksutonta opiskelijalle. Koulutuksen aikana on mahdollisuus saada KELAn opintotukea. Jos olet yli 25-vuotias, kysy TE-toimistosta, saatko koulutuksen aikana työttömyystukea. Lisätietoa opiskelun aikaisista tuista saat: opintoneuvonta@takk.fi, puh. 044 7906 400 tai omasta työ- ja elinkeinotoimistosta. 

Hakeutuminen
Hakuaika: 03.04.2020—19.08.2020

Koulutukseen hakeudutaan verkossa täytettävällä hakulomakkeella osoitteessa www.takk.fi/hiomo. Hakemuksen lisäksi opiskelijan on toimitettava kuvaus liikeideasta, ansioluettelo sekä Oma Yritys-Suomi -palvelussa (https://oma.yrityssuomi.fi) tehty yrittäjätesti sähköpostitse osoitteeseen hiomo@takk.fi. Liikeidean kuvauksesta tulee selvitä seuraavat asiat:

  • Mitä tuotteita tai palveluja tuleva yritys tarjoaa ja mitkä ovat yrityksen asiakaskohderyhmät?
  • Kuvaus, missä vaiheessa liiketoiminnan suunnittelu on ja yritystoiminnan suunniteltu alkamisajankohta
  • Yrittäjäosaaminen suhteessa liiketoimintaan (esim. työkokemuksen, koulutuksen tai harrastustoiminnan kautta hankittu osaaminen)

Lopullinen valinta koulutukseen tehdään hakemusten ja pyydettyjen liitteiden perusteella.

 

 

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Kouluttaja Sirpa Mertaniemi, puh. 044 7906 146
Sihteeri Birgit Aikio, puh. 044 7906 422

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi