Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuu osaamisalasta riippuen kokkeja ja suurtalouskokkeja. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto korvaa aiemmat, poistuneet tutkinnot: Suurtalouskokin ammattitutkinto ja Ravintolakokin ammattitutkinto.

Ravintola-alalla työskentely soveltuu hyvin henkilölle, jolla on vuorotyövalmius ja mahdollisuus joustaa työvuoroissa. Työllistymismahdollisuudet alalla ovat tällä hetkellä erinomaiset.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp

Osaamisalasta riippuen suoritetaan joko

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp (Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala)
    tai
  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp (Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala)

Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, jolloin laajuudeksi lasketaan 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Katso lisätiedot ruokapalvelujen ammattitutkinnon ePerusteista

Alkavat koulutukset

Nimi Tyyppi Ajankohta
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki Tutkintokoulutus 01.06.2021—27.05.2022

Koulutus suuntautuu ravintola- ja suurtalouskokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin ja sen tavoite on laajentaa opiskelijoiden osaamista tutkintoon saakka ja edistää työllistymistä. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille omaehtoiseen koulutukseen haluaville henkilöille. 

Koulutuksen harjoittelujaksoilla pääset tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja löydät sitä kautta kenties uuden työpaikkasi.

Hauluatko työskennellä rennossa ilmapiirissä mukavien työkavereiden kanssa?

 

Ajankohta

01.06.2021—27.05.2022

Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €).

Opintojen laajuus ja rahoitus

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4454273

Hakeutuminen

Hakuaika: 07.04.2021—16.05.2021

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kiinnitä huomiosi erityisesti hakemuksen Omat perustelut -kohtaan. Perustele, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miksi sinusta tulisi hyvä osaaja juuri tähän ammattiin. 

Aikataulu:

  • Aloitus 1.6.2021
  • Haku päättyy 16.5.2021
  • Haastattelut 19.5.-20.5.2021
  • Koulutuksen kesto 1.6.2021 – 27.5.2022

Loma-ajat:

  • 28.6.2021 - 4.7.2021
  • 27.12.2021 - 2.1.2022

 

Hakulomakkeeseen

Sisältö

HUOM! Koulutuksen aikana sinulla on ammattialan opintojen lomassa mahdollisuus osallistua myös 5 päivää kestävään järjestyksenvalvojen opintoihin, jonka jälkeen voit hakea järjestyksenvalvoja korttia.

Lisätiedot

  • TAKK, kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384, tapio.maattanen@takk.fi
  • TAKK, sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405, helena.nikkila@takk.fi 
  • TAKK, rahoitus- ja opintoneuvonta, puh. 044 7906 400, opintoneuvonta@takk.fi