Sisustusstailaajan koulutuksessa perehdytään sisustamisen perusasioihin väriopista valaistukseen ja toiminnallisuuteen, käyttäjien tarpeisiin ja tilan ilmeen muuttamiseen stailaamalla.

Sisustusstailauskoulutus auttaa ymmärtämään sisustuskokonaisuuksia ja nostamaan kohteen parhaat puolet esiin, olipa kyseessä sitten omaan, yrityksen tai asiakkaan käyttöön tuleva tai myytävä asunto tai muu tila.

Sisustustuotteita myyvälle ammattilaiselle koulutus tarjoaa näkemystä sisustamisesta ja tietotaitoa entistä ammattimaisempaan asiakkaiden palvelemiseen.

Sisustamisen kurssi myyjille, kiinteistövälittäjille ja muille kiinnostuneille

Sisustustailauskurssi sopii

 • sisustustuotteiden myyjille
 • kiinteistövälittäjille: stailattu asunto menee paremmin kaupaksi - hyvällä hinnalla ja nopeammin
 • muille sisustamisesta kiinnostuneille - esimerkiksi oman kodin stailaajille.

Koulutus ei edellytä aikaisempaa kokemusta. Voit kouluttautua sivutoimisesti vaikka työn ohessa ja kehittyneillä stailaustaidoilla kohentaa esimerkiksi omaa kotiasi.

Sisustusstailauskoulutuksen sisältö

Opinnoissa käsitellään sisustamisen perusasioita ja sisustuskokonaisuuden muodostumista.

Saat perehdytyksen suunnitteluohjelman ja esitysohjelman käyttöön.

Opintojen etätehtävät ovat sisustuskokonaisuuteen liittyvää harjoittelua, tilan suunnittelua piirtämällä tai suunnitteluohjelmalla ja tunnelmakuvauksien luomista.

Lopputyönä suunnittelet valitsemaasi tilaan uuden ilmeen ja halutessasi toteutat sen myös käytännössä.

Koulutuksen aiheita

 • sisustuksen peruselementit
 • mistä huoneen sisustus muodostuu, miten sitä voi muuttaa?
 • huoneen toiminnallisuus huomioiden tilan käyttäjien tarpeet
 • pohjapiirustuksen piirtäminen käsin ja/tai suunnitteluohjelmalla
 • valaistuksen vaikutus, valaisimen valinta eri tiloihin
 • värioppia ja efektivinkkejä
 • myyntistailauksen prosessi ja esimerkit
 • sisustustyylit ja trendit
 • tunnelmaesityksen luominen digitaalisesti
 • tilan uusi ilme, stailaus.

Haluan suuresti kiittää sisustuskurssistamme. Se on ollut hieno tapa syventää omaa sisustusharrastusta. Myös saatu kurssimateriaali on ollut mielestäni sekä runsasta että laadukasta. Innostunut ja inspiroiva opettaja!

Suuri KIITOS mielenkiintoisesta kurssista ja paljon ajatuksia sekä uusia näkemyksiä antavasta koulutuksesta! Viihdyin erittäin hyvin lähipäivinä ja olisin voinut tulla useamminkin, mutta hyvä näinkin :))”
- Opiskelijapalaute


Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Sisustusstailaaja Sisustaminen ja pintakäsittely Muu koulutus 23.09.2020—02.12.2020

Media on ollut jo vuosikymmenen ajan sisustamisen merkittävä vaikuttaja. Sisustusalan lisäkoulutus on avain parempaan tulotasoon ja tyytyväisempään asiakaskuntaan. Kaupan ala ja asiakkaat arvostavat sisustamiseen liittyvää visuaalista silmää, jota sisustusstailaajakoulutus kehittää.
Kiinteistövälittäjiltä odotetaan myyntistailauksen perustietämystä ja jopa -taitojakin. Koulutuksessa käydään läpi myyntistailausprosessi ja näytetään esimerkkejä. Stailauksella annetaan ihmisille mielikuvia ja vaihtoehtoja asunnon sisustamiseen.
Kehittyneillä stailaustaidoilla voi kohentaa vaikka oman kodin tiloja ja lisätä näyttävyyttä. STAILATAAN YHDESSÄ !

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

670 euroa (sis. alv 24 %).
Rastita hakulomakkeesssa (tarkentavat kysymykset) kohta, maksatko koulutusmaksun yhdessä vai kahdessa (400,- + 270,-) erässä.
Koulutusmaksu tai ensimmäinen erä laskutetaan heti koulutuksen alettua  ja mahdollinen toinen erä marraskuun alussa.

Opintojen laajuus ja rahoitus

Opinnot ovat sivutoimisia (laajuus 70 tuntia).
Sivutoiminen opiskelu on osa-aikaista, eikä siihen ole mahdollista saada opintoetuuksia. Työtön hakija tarkista opiskelun mahdollinen vaikutus työttömyysetuuteen TE-toimistosta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 09.06.2020—06.09.2020

Sitovat ilmoittautumiset verkkolomakkeella. Muistathan perustella kohdassa tarkentavat kysymykset, miksi haet koulutukseen.
Haku päättyy 6.9. HUOM! Varaudu aloittamaan koulutus ke 23.9.
Seuraa 7.9. lähtien sähköpostiasi ja vahvista heti opiskelupaikkasi.

Hakulomakkeeseen
Toteutus

Koulutus on monimuoto-opiskelua sisältäen 5 lähiopiskelupäivää (30 h), verkko-opiskelua Moodlessa sekä sisustussuunnitteluaiheisia etätehtäviä.
Opiskeleminen on vuorovaikutteista yhdessä oppimista ja digitaalisten perustaitojen kehittymistä. Käsittelemme sisustamisen perusasioita ja sisustuskokonaisuuden muodostumista laatimalla sisustusesityksiä. Opiskelija saa perehdytyksen suunnitteluohjelman ja esitysohjelman käyttöön oppilaitoksen ATK-luokassa. TAKKin opiskelijana voit käyttää Office 365 -sovelluksia myös kotona. Verkko-opiskelun avulla jaetaan monipuolisesti materiaalia, johon opiskelija voi perehtyä rauhassa omalla ajallaan.
Etätehtävät ovat sisustuskokonaisuuteen liittyvää harjoittelua, tilan suunnittelua piirtämällä tai suunnitteluohjelmalla ja tunnelmakuvauksien luomista. Lopputyönä opiskelija suunnittelee valitsemaansa tilaan uuden ilmeen ja toteuttaa muutokset halutessaan myös käytännössä.
Lähiopiskelu TAKKissa klo 9–15: ke 23.9., ti 6.10., ke 21.10., to 5.11. ja ke 2.12.

Lisätiedot

Kouluttaja Pirjo Sillman, puh. 044 7906 333
pirjo.sillman@takk.fi