Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa monipuoliset valmiudet erilaisiin turvallisuusalan tehtäviin. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät esim. vartijan, reseptionistin, järjestyksenvalvojan, arvokuljettajan, henkivartijan tai turvatarkastajan tehtäviin. Tutkinto sopii myös turvallisuusalan esimiestehtävissä toimivalle tai niihin siirtyvälle.

Turvallisuusalan opiskelijan on oltava täysi-ikäinen, rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan vartijaksi sopiva. Koulutukseen liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lue lisää: SORA-tiedote opiskelijalle.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon sisältö

Koulutukseen sisältyvät väliaikaisen vartijan koulutus ja vartijan koulutus.

Pakolliset tutkinnonosat

 • Vartijan koulutus
 • Pelastustoiminta

Valinnaiset tutkinnonosat

 • Toiminta eri vartiointimuodoissa
 • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
 • Tilannehallinta
 • Järjestyksenvalvonta
 • Kaupan turvallisuustoiminta
 • Turvatarkastus
 • Henkilösuojaus
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta
 • Sammutus- ja pelastustoiminta
 • Turvallisuusalan esimiestoiminta
 • Arvokuljetustoiminta
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutustu tutkintoon tarkemmin turvallisuusalan ammattitutkinnon ePerusteista

Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Turvallisuusalan ammattitutkinto oppisopimuskoulutuksena Turvallisuus Oppisopimuskoulutus Joustava aloitus
Tavoite

Tutkintoon valmistavan koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan tiedollisia ja taidollisia valmiuksia toimia vartijana sekä suorittaa Turvallisuusalan ammattitutkinto.

Kohderyhmä

Koulutuksen voi hakeutua henkilö, joka toimii vartijan työtehtävissä tai on varmistanut työpaikkansa alalta. Pääsyvaatimuksina on vähintään 18 vuoden ikä, nuhteeton tausta, ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi työkokemus vartijan työtehtävistä. Eduksi katsotaan lisäksi Väliaikaisen vartijan (40 h) ja Vartijan koulutuksen (80 h) suoritus.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lue lisää:

https://www.oph.fi/download/190862_Tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillisessa_koulutuksessa_OPH-.pdf

Kesto

n. 1,5 vuotta, opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 01.01.2020—30.11.2020

Koulutukseen on jatkuva haku ja aloitus joustavasti.

Hakulomakkeeseen
Toteutus

Turvallisuusalan ammattitutkinto muodostuu 6 osasta: kahdesta pakollisesta ja neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta. Lähtökohtana tässä oppisopimuskoulutuksessa on, että opiskelija on jo suorittanut tutkinnon pakollisista osista toisen eli Vartijan koulutuksen, jolloin 5 osaan tietopuolisia lähipäiviä on 22, eli 1-2 päivää kuukaudessa (ei kesällä) henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimista ja opiskelijat laativat koulutuksen aikana vartijan työtehtäviinsä liittyvän kehittämistehtävän.

Lisätiedot

TAKK/
Kouluttaja Jari Laine puh. 044 7906 301, jari.laine@takk.fi

Sihteeri Maiju Aro puh. 044 7906 348, maiju.aro@takk.fi

Kouluttaudu ja työllisty vartijaksi Securitas Oy:lle (rekrytoiva koulutus) Turvallisuus Työvoimakoulutus 02.03.2020—02.06.2020
Tavoite

Koulutuksen ensisijainen tavoite on rekrytoinnin kautta työllistyminen. Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan ammattitutkinnon osatutkinto: Vartijan koulutus. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä Securitakselle vartijan työtehtäviin. Lisäksi opiskelija voi suorittaa Turvallisuusalan ammattitutkinnon loppuun oppisopimuksella.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti pirkanmaalaisille työttömille tai työttömyysuhan alaisille turvallisuusalalle työskentelemään haluaville. Koulutus sopii yli 20-vuotiaille henkilöille, jotka ovat alalle soveltuvia ja motivoituneita ja joilla on nuhteeton tausta ja ovat esteettömiä saamaan poliisilaitokselta hyväksynnän vartijaksi.

Hakijalla tulee olla palveluasennetta ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi hakijalla tulee olla oikeaa asennetta työn tekemiseen sekä turvallisuudesta ja omaisuudesta huolehtimiseen. Vartijan työtehtävät edellyttävät myös hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä. Turvallisuusalan työ on useimmiten vuorotyötä.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä:

https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/190862_tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillisessa_koulutuksessa_oph-.pdf 

Kesto

3 kk

Paikka

TAKK Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere.

Hinta

Koulutus on maksutonta. Viranomaisen perimät kustannukset vartijaksi ja järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä jäävät opiskelijan itsensä maksettavaksi (noin 150 €).

Hakeutuminen
Hakuaika: 12.11.2019—23.02.2020

Työvoimakoulutukseen haetaan www.te-palvelut.fi sivujen kautta omilla pankkitunnuksilla. Koulutuksen numero on 689121, hakemukselle pääset tästä. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakemuksia käsitellään heti kun ne saapuvat ja haastattelut valituille käynnistyvät jo ennen hakuajan päättymistä. Haku ensimmäiseen ryhmään päättyy 26.1.2020 ja toiseen ryhmään 16.2.2020.

Koulutuksen infotilaisuus 9.1.2020 klo 13:00 Pirkanmaan Te-toimiston tiloissa, Pellavatehtaankatu 25, kokoustila Satiini

Toteutus

Koulutus toteutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen ryhmä 3.2. - 8.5.2020 ja toinen ryhmä 2.3. - 2.6.2020. Molempiin koulutuksiin sisältyy 20 päivän orientointiajakso sekä työssä oppimista Securitas Oy:llä.

Koulutuksen sisältö:

* Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa: Vartijan koulutus
* Ensiapu I -koulutus
* Tulityökorttikoulutus
* Järjestyksenvalvojan peruskurssi
* OC-kaasusumutinkoulutus
* Teleskooppipatukkakoulutus

Lähiopetus tapahtuu päiväkoulutuksena oppilaitoksen tiloissa ja työssä oppiminen Securitas Oy:n kohteissa. Työssä oppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.

Lisätiedot

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Koulutussuunnittelija Jukka Mertaniemi
p. 044 7906 302, jukka.mertaniemi@takk.fi
Sihteeri Maiju Aro
p. 044 7906 348, maiju.aro@takk.fi

Securitas Oy
Henkilöstösuunnittelija Toni Saarela
toni.saarela@securitas.fi

 

Turvallisuusalan ammattitutkinto, omaehtoinen Turvallisuus Tutkintoon valmistava 18.05.2020—28.05.2021

Hakeudu nyt Turvallisuusalan ammattitutkintokoulutukseen! (ent. Vartijan ammattitutkinto)

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valmistaa opiskelija Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on valmiudet toimia vartioimisliikkeissä monipuolisissa vartioimistehtävissä. Koulutuksen kesto voi vaihdella opiskelijan henkilökohtaisen opiskeluohjelman perusteella.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu turvallisuusalasta kiinnostuneille, nuhteettoman taustan omaaville henkilöille, jotka haluavat suorittaa turvallisuusalan ammattitutkinnon. Monimuotokoulutuksen kohderyhmänä voivat olla niin vartioimisliikkeessä toimivat henkilöt, työttömät työnhakijat, kuin ammatinvaihtajatkin. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, rehellinen ja luotettava, sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan vartijaksi sopiva.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lue lisää: https://www.oph.fi/download/190862_Tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillisessa_koulutuksessa_OPH-.pdf

Kesto

n. 1 vuosi

Paikka

TAKK Nirvan kampus

Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

200 euroa sis. alv 24 %. Koulutusmaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy.

Tämän lisäksi opiskelijan maksettavaksi jää viranomaismaksut, joita syntyy vartija- ja järjestyksenvalvojakortin anomisesta viranomaiselta (yht. noin 150 €).

Opintojen laajuus ja rahoitus

Opiskelu on päätoimista ja laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Opinnot oikeuttavat opintoetuuksiin yksilöllisin edellytyksin, mm. KELAn opintotukeen, Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukeen tai työttömyysetuuteen. Hakijan kannattaa selvittää itselleen sopiva opintoetuus hakeutumisvaiheessa.

Lisätietoja opintoetuuksista:

www.kela.fi/opiskelijat

https://www.tyollisyysrahasto.fi/

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html

Opintoetuuksista saa neuvoa myös TAKKin Opiskelijapalveluista:
opintoneuvonta@takk.fi
puh. 044 790 6400

Hakeutuminen
Hakuaika: 21.01.2020—30.04.2020

Koulutukseen hakeudutaan oheisella verkkohakulomakkeella.

Hakulomakkeeseen
Toteutus

Koulutus toteutetaan koulutussopimuksella työssäoppimispainotteisesti. Lähiopetusta on noin kahtena päivänä viikossa. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan HOKS. Opiskelijaa avustetaan työssäoppimispaikan hankinnassa. Opiskelu sisältää lähi- ja verkko-opiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutussopimus on tavoitteellista työpaikalla tapahtuvaa opiskelua, josta ei makseta palkkaa. Tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikalla.

Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Koulutussuunnittelija Jukka Mertaniemi, 044 790 6302
Sihteeri Maiju Aro, 044 790 6348


sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@takk.fi