Uutiset

Tule työelämäohjaajaksi!

Uutiset
Ote työhön -hanke järjestää tänä syksynä työelämäohjaajakoulutusta. Koulutuksessa opit ohjaustaitoja ja saat tietoa työelämästä sekä erilaisista koulutusmahdollisuuksista.

Koulutus vahvistaa myös omia työelämätaitojasi. Koulutuksen jälkeen pääset ohjaamaan vapaaehtoisena Ote työhön -hankkeen vertaisryhmää. Vertaisryhmässä ohjaat maahanmuuttajia, jotka etsivät työ- ja koulutusmahdollisuuksia. Ohjaajakoulutuksen aikana luodaan ohjelma ja materiaalipaketti ohjaajien käyttöön vertaisryhmien vetämistä varten. Ryhmän ohjaamisen lisäksi työelämäohjaaja voi myös mentoroida hankkeen osallistujia yksittäin, sekä ohjata työharjoittelua.

Koulutukseen toivotaan sekä ulkomaalais- että suomalaistaustaisia hakijoita. Koulutus ja vertaisryhmätoiminta järjestetään suomen kielellä. (Kielitaitotaso B1.1. tai vastaava kielitaito riittää.) Kouluttajina toimivat Työväen Sivistysliiton kouluttajia, Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK:n työelämä- ja suomen kielen opettajia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n maahanmuuttajatoiminnan asiantuntija ja Suomen Pakolaisavun vertaisohjaajakouluttaja.

Katso video, jossa viime kevään työelämäohjaajat kertovat, miksi tulivat koulutukseen ja mitä he ovat oppineet: www.otetyohon.fi.

Lue lisää