Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija ja baarimestari
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistuu tarjoilijoita ja baarimestareita. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa: baarin asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu baarimestareita ja ravintolan asiakaspalvelun osaamisalalta tarjoilijoita.
Tarjoilija ja baarimestari ovat asiakaspalvelun sekä ruoka- ja/tai juomatuotteiden ammattilaisia, jotka saavat asiakkaat viihtymään. Ravintola-alalla työskentely edellyttää joustavaa asennetta työtä kohtaan, ja työajat ovat vaihtelevia. Tärkeää on kyky työskennellä nopeasti, muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uutta.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet tarjoilijat työskentelevät erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden, kahviloiden yms. ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet baarimestarit työskentelelevät erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon sisältö
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.
Pakolliset tutkinnon osat
- ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
Osaamisalavalinnasta riippuen suoritetaan joko
- ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp (Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija)
tai - baarityössä toimiminen, 45 osp (Baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari)
Lisäksi suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia vähintään 35 osp
- Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
- Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
- Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
- Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
- Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
- Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
- Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
- Viinibaarissa toimiminen, 35 osp
- Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta
ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta | 10-15 osp
Katso lisätiedot ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon ePerusteista
Alkavat koulutukset
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Baarimestari / Tarjoilija (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
7.12.2023—31.12.2024
|
||
KohderyhmäKoulutus suuntautuu ravintolan asiakaspalvelun tarjoilijan ja baarimestarin työtehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Koulutus on tarkoitettu kaikille oppisopimuskoulutukseen haluaville henkilöille, joilla on työpaikka jo tiedossa. AjankohtaJoustava aloitus HintaKoulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €). Opintojen laajuus ja rahoitusRavintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta: HakeutuminenHakuaika: 7.12.2023—31.12.2024Koulutuksen voi aloittaa joustavasti pitkin vuotta. Aloituksista sovitaan henkilökohtaisesti.
It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. Lisätiedot
|
||
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija tai baarimestari (työvoimakoulutus)
Tutkintokoulutus Työvoimakoulutus
Ajankohta:
2.12.2024—20.11.2025
Hakuaika:
1.10.2024—8.11.2024
|
||
Tämä koulutus suuntautuu tarjoilijan työtehtäviin ja sen tavoite on laajentaa opiskelijoiden osaamista tutkintoon saakka ja edistää työllistymistä. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Koulutukseen hyväksytään ensin kahdeksan viikon tutustumisjakson ajaksi. Tutustumisjakson aikana tutustutaan alaan työ- ja koulutusalana, selvitetään henkilökohtainen soveltuvuus alalle ja laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. TavoiteKoulutuksen tavoitteena on koulutuksen suorittaminen sekä suorittaa hyväksytysti kokonainen ammattitutkinto tai tutkinnonosa/-osia ja työllistyä alalle. Koulutus kestää aiemmasta osaamisesta riippuen vuoden ja etenee henkilökohtaisesti laadittavan osaamissuunnitelman mukaisesti. Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja, edellytetään vuorotyövalmiutta. Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleisiin perusteisiin ja tutkinnon osiin voit tutustua täällä https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4551090 KohderyhmäKohderyhmänä ovat ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka ovat henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan soveltuvia ja sitoutuneita työllistymään koulutuksen jälkeen ravintoloihin, kahviloihin tai suurtalouden toimipisteisiin. Hakijalla voi olla aiempaa tarjoilu- tai ruoanvalmistusosaamista. Ravintola-alalla työskentelevältä henkilöltä edellytetään joustavuutta ja oikeaa asennetta työtä kohtaan. Ala työllistää henkilöitä, joilla on palava halu työskennellä ihmisten kanssa. Ravintola-alalla pidetään tärkeänä kykyä työskennellä nopeasti muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uusia asioita. KestoKoulutusaika on n. 1 vuosi, kestoon vaikuttaa mahdollinen aiempi osaaminen. Opiskelijalle tehdään henkilökohtaisesti osaamisen kehittämissuunnitelma ja opiskelu etenee sen mukaan. Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja. Ajankohta2.12.2024—20.11.2025 HintaTyövoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suorittamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassit (à 10 €). HakeutuminenHakuaika: 1.10.2024—8.11.2024ALUSTAVA AIKATAULU:
Työvoimakoulutukseen haetaan www.te-palvelut.fi sivujen kautta omilla pankkitunnuksilla. Koulutuksen numero on 723387, hakemukselle pääset tästä. Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kiinnitä huomiosi erityisesti hakemuksen Omat perustelut -kohtaan. Perustele, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miksi sinusta tulisi hyvä osaaja juuri tähän ammattiin. Kerro myös mihin haluaisit työllistyä. Puutteelliset tiedot heikentävät mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi haastatteluun. Muualta kuin Tampereen seudulta olevien hakijoiden tulee selvittää, miten majoitus järjestyy, sillä kouluttajalla ei ole asuntolaa. It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotTAKK, kouluttaja Juha Alajoki, puh. 044 7906 100, juha.alajoki@takk.fi Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (klo 9-16.15). Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta. |
||