Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki ja suurtalouskokki
Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuu osaamisalasta riippuen kokkeja ja suurtalouskokkeja. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.
Ruokapalvelujen ammattitutkinto korvaa aiemmat, poistuneet tutkinnot: Suurtalouskokin ammattitutkinto ja Ravintolakokin ammattitutkinto.
Ravintola-alalla työskentely soveltuu hyvin henkilölle, jolla on vuorotyövalmius ja mahdollisuus joustaa työvuoroissa. Työllistymismahdollisuudet alalla ovat tällä hetkellä erinomaiset.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.
Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp
Osaamisalasta riippuen suoritetaan joko
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp (Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala)
tai - Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp (Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala)
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
- Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
- Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, jolloin laajuudeksi lasketaan 40 osp
- Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp
Katso lisätiedot ruokapalvelujen ammattitutkinnon ePerusteista
Alkavat koulutukset
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
7.12.2023—31.12.2024
|
||
Koulutus suuntautuu ravintola- ja suurtalouskokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. KohderyhmäKoulutus on tarkoitettu kaikille oppisopimuskoulutukseen haluaville henkilöille, joilla on työpaikka jo tiedossa. AjankohtaJoustava aloitus PaikkaTampereen valtatie 15, 33100 Tampere HintaKoulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €). Opintojen laajuus ja rahoitusRuokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta: HakeutuminenHakuaika: 7.12.2023—31.12.2024Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voita hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa katso muut koulutusvaihtoehtomme. It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. Lisätiedot
|
||
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (työvoimakoulutus)
Työvoimakoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
7.10.2024—25.9.2025
Hakuaika:
12.8.2024—13.9.2024
|
||
Tämä koulutus suuntautuu kokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Tavoitteena on laajentaa opiskelijoiden osaamista tutkintoon saakka ja siten edistää työllistymistä. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Koulutukseen hyväksytään ensin kahdeksan viikon tutustumisjakson ajaksi. Jakson aikana tutustutaan alaan työ- ja koulutusalana, selvitetään henkilökohtainen soveltuvuus alalle ja laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. TavoiteKoulutuksen tavoitteena on koulutuksen suorittaminen sekä suorittaa hyväksytysti kokonainen ammattitutkinto tai tutkinnonosan/osien suorittaminen ja työllistyä alalle. Koulutus kestää aiemmasta osaamisesta riippuen vuoden, ja etenee henkilökohtaisesti laadittavan osaamissuunnitelman mukaisesti. Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja ja edellytetään vuorotyövalmiutta. Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleisiin perusteisiin ja tutkinnon osiin voit tutustua täällä https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4454273 KohderyhmäKohderyhmänä ovat ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka ovat henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan soveltuvia ja sitoutuneita työllistymään koulutuksen jälkeen ravintoloihin, kahviloihin tai suurtalouden toimipisteisiin. Opiskelijalla voi olla aiempaa ruoanvalmistusosaamista. Ravintola-alalla työskentelevältä henkilöltä edellytetään joustavuutta ja oikeaa asennetta työtä kohtaan. Ala työllistää henkilöitä, joilla on palava halu työskennellä ihmisten kanssa. Ravintola-alalla pidetään tärkeänä kykyä työskennellä nopeasti muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uusia asioita. KestoKoulutusaika on noin vuosi, riippuen aiemmasta osaamisesta. Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Ajankohta7.10.2024—25.9.2025 HintaTyövoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suorittamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassit (à 10 €). HakeutuminenHakuaika: 12.8.2024—13.9.2024ALUSTAVA AIKATAULU:
Työvoimakoulutukseen haetaan www.te-palvelut.fi sivujen kautta omilla pankkitunnuksilla. Koulutuksen numero on 722448, hakemukselle pääset tästä. Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kiinnitä huomiosi erityisesti hakemuksen Omat perustelut -kohtaan. Perustele, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miksi sinusta tulisi hyvä osaaja juuri tähän ammattiin. Kerro myös mihin haluaisit työllistyä. Puutteelliset tiedot heikentävät mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi haastatteluun. Muualta kuin Tampereen seudulta olevien hakijoiden tulee selvittää, miten majoitus järjestyy, sillä kouluttajalla ei ole asuntolaa. It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotLISÄTIETOJA: Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (klo 9-16.15). Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta. |
||
-
Joustava aloitus Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -
Joustava aloitus Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Baarimestari / Tarjoilija (oppisopimus) -
26.9.2024 Hygieniaosaamiskoulutus ja -testi -
7.10.2024 Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija tai baarimestari (työvoimakoulutus) -
10.10.2024 Hygieniapassitesti