Anniskelupassi

Anniskelupassi eli Alkoholipassi on tarkoitettu anniskelupaikoissa työskenteleville. Se on todistus anniskeluun liittyvän lainsäädännön riittävästä tuntemisesta.

Kuka tarvitsee anniskelupassia? Anniskeluluvanhaltijan on huolehdittava siitä, että anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä henkilöllä on alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymän mallin mukainen todistus.

Anniskelusäännösten hallinta osoitetaan anniskelupassilla, joka edellyttää anniskelupassikokeen läpäisemistä. Koe suoritetaan kirjallisena anniskelupassikoulutuksen päätteeksi. Voit osallistua myös pelkkään kokeeseen.

Anniskelupassitestissä hyväksytyn suorituksen pisteraja on 24 pistettä 30 pisteestä eli 80 prosenttia.Testin läpäisseille toimitetaan todistus postitse 1-2 viikon kuluessa.

Anniskelupassitestiin voi opiskella itsenäisesti verkkomateriaalin avulla ja ilmoittautua suoraan testiin tai osallistua ensin anniskelupassikoulutukseen ja suorittaa testin sen päätteeksi.

Anniskelupassikoulutus

Anniskelupassikoulutus sisältää keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Koulutus valmentaa anniskelupassiin vaadittavan alkoholilainsäädännön testin suorittamiseen. Testi perustuu alkoholilainsäädäntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillisista edellytyksistä (Alkoholilaki on 1102/2017 ja STM:n asetus 158/2018).

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Anniskelupassikoulutus ja -testi Matkailu- ja ravitsemisala 11.04.2019

Anniskelupassi osoittaa anniskelua koskevan lainsäädännön hallitsemisen.

Tavoite

Anniskelupassi, toiselta nimeltään Alkoholipassi, toimii todistuksena siitä, että tietää riittävästi anniskeluun liittyvästä lainsäädännöstä. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Anniskelupassi.

Kohderyhmä

Anniskelupassi on tarkoitettu anniskelupaikassa työskenteleville.

Paikka

Valtatien kampus, Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta
Osallistumismaksu: 105 €

Hintaan sisältyy alv 24 %. Maksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Verkkomaksamiseen liittyvissä kysymyksissä käännythän sihteerin puoleen.

Hakeutuminen
Hakuaika: 29.11.2018—03.04.2019

Maksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Muita maksuvaihtoehtoja voit tiedustella sähköpostitse sihteeriltä. Kutsu koulutukseen toimitetaan noin viikkoa ennen varsinaista testiä sähköpostitse.

Osallistujat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.


Hakulomakkeeseen
Sisältö

Koulutus sisältää keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Koulutus valmentaa anniskelupassiin vaadittavan alkoholilainsäädännön testin suorittamiseen. Testi perustuu alkoholilainsäädäntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillisista edellytyksistä (alkoholilaki § 21 b ja STM:n asetus 1102/2017).

Koulutus alkaa klo 13, kesto noin 3 h.

Testiaineisto Alkoholijuomien anniskelu

HUOM! Ota mukaan mustekynä ja kuvallinen voimassa oleva henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, henkilökortti), jolla voit todistaa henkilöllisyytesi!

Hyväksytyn suorituksen pisteraja on 24 pistettä 30 pisteestä eli 80 %. Testin hyväksyttävästi suorittaneet opiskelijat saavat todistuksen 1-2 viikon kuluessa postitse.

Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
Kouluttaja Jaana Tyrväinen, puh. 044 790 6389
Sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä 14 päivää ennen testin alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista hyvitämme 50 % testin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan testipäivänä, emme hyvitä maksua.
Mikäli testi peruuntuu tai keskeytyy oppilaitoksesta aiheutuvasta syystä, palautetaan kaikki maksut täysimääräisinä. Oppilaitos ei vastaa peruutuksista mahdollisesti aiheutuvista muista osallistujan lisäkuluista. Testin peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.