IWS-koulutus, kansainvälinen hitsausneuvoja

IWS-koulutuksen suorittaminen pätevöittää kansainväliseksi hitsausneuvojaksi ja hitsauskoordinoijan tehtäviin. Hitsauskoordinoija vastaa hitsauksen laadusta ja sen kehittämisestä, mm. ylläpitää hitsausohjeita, valvoo menetelmäkokeita ja valmistusta sekä toimii yrityksen hitsausasiantuntijana.
Teräsrakenteiden CE-merkintävaatimus edellyttää, että hitsaustoimintojen koordinointi on järjestetty asiaankuuluvalla tavalla yrityksissä. Myös tähän tehtävään IWS-koulutus antaa peruspätevyyden.
Kansainvälisen hitsausneuvojan koulutukseen on pääsyvaatimuksena vähintään toisen asteen ammatillinen koulutus tekniseltä alalta ja kolme vuotta työkokemusta joko hitsauksesta tai hitsauksen suunnittelusta, työnjohdosta tai tarkastuksesta. Vaihtoehtoisesti taustalla voi olla toisen asteen koulutus esim. kaupalliselta alalta ja lisäksi vähintään neljä vuotta työkokemusta kone- ja metallialalta.
IWS-koulutuksen sisältö
- hitsausprosessit ja laitteet, 53 t
- materiaalit ja niiden käyttäytyminen hitsauksessa, 56 t
- hitsausliitoksen suunnittelu ja mitoitus, 24 t
- hitsaustuotanto ja sovellusesimerkit, 56 t
- käytännön hitaussovellukset, 60 t.
Alkavat koulutukset
Kansainvälinen hitsausneuvoja, IWS-koulutus
Muu ammatillinen koulutus
Ajankohta:
15.6.2023—28.2.2024
Hakuaika:
1.2.2023—9.6.2023
|
||
Koulutus toteutuu, mikäli hakijoita on 10. hakeutua voi 9.6.2023 saakka. Koulutuksen tavoitteena on saada hyvät perustiedot hitsausteknologiasta, jota tarvitaan erilaisissa hitsaustyöhön liittyvissä tehtävissä, kuten tarkastustoiminnassa, työnjohtotehtävissä, neuvonnassa ja myyntitehtävissä. Koulutuksen suorittajat voivat toimia hitsauskoordinoijina yrityksissä. Hitsauskoordinoijan tehtäviä ovat mm. hitsaajien pätevöinti, hitsausohjeiden (WPS) ylläpito, menetelmäkokeiden valvominen, valmistuksen valvonta ja yrityksen hitsausasiantuntijan tehtävät. Vuonna 2014 voimaan tullut teräsrakenteiden CE-merkintävaatimus edellyttää, että hitsaustoimintojen koordinointi on järjestetty asiaankuuluvalla tavalla yrityksissä. Myös tähän tehtävään IWS-koulutus antaa peruspätevyyden. KohderyhmäAlan ammattikoulu, hitsaajan ammattitutkinto tai vähintään 6 kuukauden hitsauskurssi, 22 vuoden ikä, kolmen vuoden hitsaukseen, hitsauksen suunnitteluun, työnjohtoon tai tarkastukseen liittyvä työkokemus (tai 2. asteen koulutus, ei välttämättä tekninen, voi olla myös esim. kaupallinen jolloin vähintään 4 vuoden metallialan kokemus). Ajankohta15.6.2023—28.2.2024 PaikkaNirvan kampus Kurssikeskuksenkatu 11 33820 Tampere HintaOsallistumismaksu on 5400 € (sis. alv 24%) Hinta sisältää hitsaajan pätevyyskokeen valvojan sertifikaatin, sekä IWS- sertifikaatin, jonka SHY luovuttaa koulutuksen hyväksytysti suorittaneille. SisältöKoulutuksen sisältö: ToteutusKoulutuksen kokonaispituus on 249 tuntia. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, noin 4 lähipäivää kuukaudessa. Koulutus järjestetään, mikäli sitovia ilmoittautumisia vähintään 10 kpl. HakeutuminenHakuaika: 1.2.2023—9.6.2023Haku tapahtuu SHY:n ilmoittautumislomakkeella C007 jonka voi ladata tästä Sitovat ilmoittautumiset ja täytetty hakukaavake liitteineen 9.6.2023 mennessä osoitteeseen LisätiedotVesa Mäenpää, puh. 044 7906 111 etunimi.sukunimi@takk.fi
|
||
-
Joustava aloitus Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja (oppisopimus) -
Joustava aloitus Hitsaajan pätevöittämisjakso -
Joustava aloitus Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja (oppisopimus) -
Joustava aloitus Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (oppisopimus) -
Joustava aloitus Konepajamittaukset - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto