IWS-koulutuksen suorittaminen pätevöittää kansainväliseksi hitsausneuvojaksi ja hitsauskoordinoijan tehtäviin. Hitsauskoordinoija vastaa hitsauksen laadusta ja sen kehittämisestä, mm. ylläpitää hitsausohjeita, valvoo menetelmäkokeita ja valmistusta sekä toimii yrityksen hitsausasiantuntijana.

Teräsrakenteiden CE-merkintävaatimus edellyttää, että hitsaustoimintojen koordinointi on järjestetty asiaankuuluvalla tavalla yrityksissä. Myös tähän tehtävään IWS-koulutus antaa peruspätevyyden.

Kansainvälisen hitsausneuvojan koulutukseen on pääsyvaatimuksena vähintään toisen asteen ammatillinen koulutus tekniseltä alalta ja kolme vuotta työkokemusta joko hitsauksesta tai hitsauksen suunnittelusta, työnjohdosta tai tarkastuksesta. Vaihtoehtoisesti taustalla voi olla toisen asteen koulutus esim. kaupalliselta alalta ja lisäksi vähintään neljä vuotta työkokemusta kone- ja metallialalta.

IWS-koulutuksen sisältö

  • hitsausprosessit ja laitteet, 53 t
  • materiaalit ja niiden käyttäytyminen hitsauksessa, 56 t
  • hitsausliitoksen suunnittelu ja mitoitus, 24 t
  • hitsaustuotanto ja sovellusesimerkit, 56 t
  • käytännön hitaussovellukset, 60 t.

Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Kansainvälinen hitsausneuvoja, IWS-koulutus Kone- ja metallitekniikka Muu koulutus 01.10.2020—31.08.2021

Koulutus toteutuu. hakeutua voi 28.9.2020 saakka.

Koulutuksen tavoitteena on saada hyvät perustiedot hitsausteknologiasta, jota tarvitaan erilaisissa hitsaustyöhön liittyvissä tehtävissä, kuten tarkastustoiminnassa, työnjohtotehtävissä, neuvonnassa ja myyntitehtävissä. Koulutuksen suorittajat voivat toimia hitsauskoordinoijina yrityksissä. Hitsauskoordinoijan tehtäviä ovat mm. hitsaajien pätevöinti, hitsausohjeiden (WPS) ylläpito, menetelmäkokeiden valvominen, valmistuksen valvonta ja yrityksen hitsausasiantuntijan tehtävät. Vuonna 2014 voimaan tullut teräsrakenteiden CE-merkintävaatimus edellyttää, että hitsaustoimintojen koordinointi on järjestetty asiaankuuluvalla tavalla yrityksissä. Myös tähän tehtävään IWS-koulutus antaa peruspätevyyden.

Kohderyhmä

Alan ammattikoulu, hitsaajan ammattitutkinto tai vähintään 6 kuukauden hitsauskurssi, 22 vuoden ikä, kolmen vuoden hitsaukseen, hitsauksen suunnitteluun, työnjohtoon tai tarkastukseen liittyvä työkokemus (tai 2. asteen koulutus, ei välttämättä tekninen, voi olla myös esim. kaupallinen jolloin vähintään 4 vuoden metallialan kokemus).

Paikka

Nirvan kampus

Kurssikeskuksenkatu 11

33820 Tampere

Hinta

Osallistumismaksu on 6076,00 € (sis. alv 24%) (4900,00 alv 0% + 1176,00 alv 24 %)

Hinta sisältää hitsaajan pätevyyskokeen valvojan sertifikaatin, sekä IWS- sertifikaatin, jonka SHY luovuttaa koulutuksen hyväksytysti suorittaneille.

Hakeutuminen
Hakuaika: 28.01.2020—28.09.2020

Haku tapahtuu SHY:n ilmoittautumislomakkeella C007 jonka saa SHY:n internet sivuilta http://www.shy-hitsaus.net/Koulutus/tabid/3095/Default.aspx

Sitovat ilmoittautumiset ja täytetty hakukaavake liitteineen 29.8.2020 mennessä osoitteeseen
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Terhi Lehtolainen
PL 15
33821 Tampere

Toteutus

Koulutuksen kokonaispituus on 249 tuntia. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, noin 4 lähipäivää kuukaudessa.

Koulutus järjestetään, mikäli sitovia ilmoittautumisia vähintään 10 kpl.

Sisältö

Koulutuksen sisältö:
• Hitsausprosessit ja laitteet 53 h
• Materiaalit ja niiden käyttäytyminen hitsauksessa 56 h
• Hitsausliitoksen suunnittelu ja mitoitus 24 h
• Hitsaustuotanto ja sovellusesimerkit 56 h
• Käytännön hitsaussovellukset 60 h

Lisätiedot

Vesa Mäenpää, puh. 044 7906 111

etunimi.sukunimi@takk.fi