Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta, tuotantotekniikan osaamisalalta valmistuu levyseppähitsaajia, jotka työllistyvät osaajiksi valmistavaan teollisuuteen. Levyseppähitsaaja hallitsee erilaisten metallirakenteiden valmistamisen, levytöt ja monipuoliset hitsausmenetelmät. Hitsaaja valmistaa mm. koneenosia, palkkeja, säiliöitä, rakennusten teräsrunkoja, laivoja - kaikkea mitä metallista voidaan tehdä.
Levy- ja hitsausalan perustaitoja tarvitaan konepajatuotantoon liittyvien tuotteiden ja niiden osien sekä muototeräsrakenteiden valmistuksessa. Ammattitaidon perustana ovat manuaaliset valmistusmenetelmät, mutta niiden rinnalle on tullut enenevässä määrin eriasteisia automatisoituja työmenetelmiä.
Levyseppähitsaajana työskentely edellyttää reipasta työotetta, teknistä osaamista sekä itsenäistä ongelmanratkaisukykyä. Juuri näihin keskitytään hitsaajien kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutuksessa. Levy-hitsausalan osaajana
- työskentelet osavalmistusta tekevien yritysten tuotannon parissa
- hallitset levykoneet ja niiden käyttöön liittyvän tietotekniikan
- osaat hitsausprosessit ja tunnet koneiden säätöön liittyvät parametrit
- teet itsenäisiä päätöksiä laatuvaatimuksien täyttämiseksi.
Jos pidät tekniikan parissa työskentelystä, perusterveytesi on hyvä ja tykkäät oppia tekemällä sekä haluat nähdä kättesi jäljen, on levyseppähitsaajan koulutus hyvä vaihtoehto. Vuorotyö on alalla yleinen käytäntö, joten opiskelijaksi hakeutuvalla on oltava mahdollisuus työskennellä vähintään 2-vuorotyössä.
Levyseppähitsaajaksi opiskelu
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa opit käyttämään metallin työstämisessä tarvittavia koneita ja laitteita, huolehtimaan työturvallisuudesta ja työpaikan siisteydestä sekä käsittelemään työssä syntyvät jätteet oikein. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen TAKKin hitsaushallissa ja työpaikalla.
Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun ja levyseppähitsaajan tutkinnon suorittamiseksi. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esim. aiemmat opinnot ja työkokemus) eikä tuttuihin asioihin tarvitse haaskata aikaa.
Levyseppähitsaajan koulutuksen sisältö ja tutkinnon muodostuminen
Kone- ja tuotatotekniikan perustutkinto
Pakolliset osat
- Hitsaus- ja levytyöt
- Valmistustyöt
- Asennuksen ja automaation perustyöt.
Valinnaiset osat
- Hitsaus
- Teräsrakenne- ja levytyöt
- Levyjen CNC-leikkaus
- CNC-särmäys
- Ohutlevytyöt.
Koulutuksen oletuskesto on 22 kuukautta, mutta opiskeluaika ja koulutuksen sisältö määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Levyseppähitsaajan koulutus yrityksille
Levyseppähitsauskoulutuksia voidaan järjestää myös yrityksille räätälöityinä täsmäkoulutuksina ilman tutkintotavoitetta. Tällöin koulutuksen sisältö voidaan muokata tarkasti yrityksen tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Alkavat koulutukset
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
1.11.2022—30.6.2024
|
||
AjankohtaJoustava aloitus HakeutuminenHakuaika: 1.11.2022—30.6.2024Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan oheisen painikkeen kautta
Oppisopimus on tarkoitettu työsuhteessa oleville opiskelijoille. Keskimääräinen työaika on vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimus tulee olla solmittuna ennen koulutuksen alkua. Tutustu tarkemmin oppisopimukseen TAKKin nettisivuilla: https://www.takk.fi/fi/opiskelijaksi/oppisopimus/ It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotKoulutusasiat Oppisopimusasiat |
||
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (työvoimakoulutus)
Työvoimakoulutus
Ajankohta:
29.1.2024—14.11.2025
Hakuaika:
14.11.2023—4.1.2024
|
||
TavoiteKoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa sellaiset levy- ja hitsausalan perustaidot, joita tarvitaan konepajatuotantoon liittyvien tuotteiden ja niiden osien sekä muototeräsrakenteiden valmistuksessa. Koulutuksen jälkeen henkilö suoriutuu itsenäisesti ammattialan perustehtävistä ja ohjattuna keskeisistä ammattitöistä. Ammattitaidon perustana ovat manuaaliset valmistusmenetelmät, mutta niiden rinnalle on tullut enenevässä määrin eriasteisia automatisoituja työmenetelmiä. KohderyhmäLevyseppähitsaajan koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään metalliteollisuuden tehtävissä. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta ammattialatta tai vastaavista tehtävistä, hakeudu ensin: Konetekniikan tutustumisjakso (nro 716857). KestoKoulutus on kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon tai sen osatutkintoihin valmistavaa koulutusta. Koulutuksen kesto on enintään 22 kuukautta. Tutkinnon rakenteet löydät opetushallituksen sivuilta osoitteesta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855075/reformi (siirryt toiseen palveluun). Ajankohta29.1.2024—14.11.2025 PaikkaTAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere HintaTyövoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/koulutus/eri-tavat-opiskella/opiskelu-tyottomana. ToteutusKoulutus alkaa orientointijaksolla, jonka aikana varmistetaan opiskelijan soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin. Orientaatiojakso kestää 12 viikkoa. Orientaatiojakson aikana opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opiskeluun sisältyy tietopuolista opetusta, käytännön harjoittelua ja työssäoppimisjaksoja alan yrityksissä. Työssäoppiminen toteutuu työharjoitteluna, joka syventää oppilaitoksessa hankittuja tietoja ja taitoja. Työharjoittelun tavoitteena on yritykseen työllistyminen. Opintojen laajuus ja rahoitusTietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Voit ottaa yhteyttä myös chatissa, yhteydenottolomakkeella tai Facebookissa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta. HakeutuminenHakuaika: 14.11.2023—4.1.2024Koulutukseen haetaan te-palvelujen sivujen Oma asiointi -painikkeen kautta. Hakeutumiseen pääset tästä. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, tulee sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotTampereen Aikuiskoulutuskeskus TE-palvelut |
||
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (omaehtoinen)
Omaehtoinen koulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
29.1.2024—14.11.2025
Hakuaika:
13.9.2023—17.12.2023
|
||
Levyseppähitsaajan koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään metalliteollisuuden tehtävissä. TavoiteSuoritat levyseppähitsaajan osaamisalalta kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tai osia tutkinnosta. Ajankohta29.1.2024—14.11.2025 PaikkaTAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere HintaAmmatillinen perustutkintokoulutus on osallistujille maksutonta. ToteutusKoulutus on päätoimista opiskelua – ei sivutoimista opiskelua muun työn ohessa. Opiskeluun sisältyy tietopuolista opetusta, käytännön harjoittelua ja työssäoppimisjaksoja alan yrityksissä Opintojen laajuus ja rahoitusKoulutuksen laajuus HOKSin mukaan, koko tutkinto 180 osp. HakeutuminenHakuaika: 13.9.2023—17.12.2023Täytä hakemus huolellisesti - vastaa myös tarkentaviin kysymyksiin. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun, minkä jälkeen tehdään lopullinen valintapäätös.
It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotKoulutuksen yhteyshenkilö Opintotukiasiat |
||
-
Joustava aloitus CAD/CAM-ohjelmointi - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto -
Joustava aloitus Konepajamittaukset - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto -
Joustava aloitus Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto (oppisopimus) -
Joustava aloitus CAD/CAM-ohjelmointi - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto -
Joustava aloitus Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja (oppisopimus)