Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -opinnoissa opiskelija hankkii valmiudet työnjohtotason tehtäviin ja omien esimiestaitojensa ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hän hallitsee monipuoliset työnjohdolliset tehtävät ja toimii ravintola-alan esihenkilötehtävissä esim. vuoropäällikkönä tai yksikön päällikkönä.

Mara-alan esihenkilön erikoisammattitutkinnon opinnot sopivat majoitus- ja ravitsemisalalla työskenteleville ammattilaisille, joilla on ammattialan peruskoulutus ja useamman vuoden työkokemus sekä alan työpaikka. Opiskelijavalintaan vaikuttaa aikaisempi alan työ- ja esimiestyökokemus. Lisäksi edellytetään soveltuvuutta esimiestehtäviin ja mahdollisuutta työskennellä tutkinnon perusteiden mukaisissa esimiestehtävissä koulutuksen aikana.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon sisältö

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnossa suoritetaan neljä tutkinnon osaa.

Pakolliset osat

  • Päivittäisten toimintojen ohjaaminen 50 osp
  • Esihenkilönä toimiminen 60 osp
  • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Valinnaiset osat, joita suoritetaan vähintään 30 osp

  • Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen 30 osp
  • Kehittämisprojektin toteuttaminen 30 osp
  • Monimuotoisen työyhteisön johtaminen 20 osp
  • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Katso lisätiedot majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon ePerusteista.

Alkavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.