Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -opinnoissa opiskelija hankkii valmiudet työnjohtotason tehtäviin ja omien esimiestaitojensa ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hän hallitsee monipuoliset työnjohdolliset tehtävät ja toimii ravintola-alan esihenkilötehtävissä esim. vuoropäällikkönä tai yksikön päällikkönä.
Mara-alan esihenkilön erikoisammattitutkinnon opinnot sopivat majoitus- ja ravitsemisalalla työskenteleville ammattilaisille, joilla on ammattialan peruskoulutus ja useamman vuoden työkokemus sekä alan työpaikka. Opiskelijavalintaan vaikuttaa aikaisempi alan työ- ja esimiestyökokemus. Lisäksi edellytetään soveltuvuutta esimiestehtäviin ja mahdollisuutta työskennellä tutkinnon perusteiden mukaisissa esimiestehtävissä koulutuksen aikana.
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon sisältö
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnossa suoritetaan neljä tutkinnon osaa.
Pakolliset osat
- Päivittäisten toimintojen ohjaaminen 50 osp
- Esihenkilönä toimiminen 60 osp
- Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp
Valinnaiset osat, joita suoritetaan vähintään 30 osp
- Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen 30 osp
- Kehittämisprojektin toteuttaminen 30 osp
- Monimuotoisen työyhteisön johtaminen 20 osp
- Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp
Katso lisätiedot majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon ePerusteista.
Alkavat koulutukset
Ei alkavia koulutuksia. |