Tapahtumat

Yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomi palkittiin Valkoisen Ruusun ansioristillä

Uutiset
TAKKin yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomi palkittiin pitkästä ja ansiokkaasta työurasta aikuiskoulutuksen kehittämisessä Suomen Valkoisen Ruusun ansioristillä itsenäisyyspäivänä 2022.

- Ansiomerkki oli iloinen yllätys. Tuntuu, että on tehnyt merkityksellistä työtä. Hienoa, että työnantaja ja merkin myöntänyt tahokin sitä arvostavat.

Tuomi on työskennellyt TAKKissa eri tehtävissä vuodesta 1989 alkaen. Vuoteen 2016 asti hän oli toimialajohtajana ja osastonjohtajana keskeisessä roolissa TAKKin kone- ja metallialan opetuksen ja oppimisympäristöjen kehittämisessä. Vuonna 2016 hän aloitti nykyisessä tehtävässään.

- Olen päässyt tekemään TAKK-urani aikana kiitettävän paljon ja monipuolisesti, kertoo Tuomi, joka edustaa henkilökohtaisella ura- ja kouluttautumistiellään onnistuneesti jatkuvan oppimisen ja aikuiskoulutuksen tarinaa.

Hän on kouluttautunut aktiivisesti työuransa aikana. Opiskellut mm. opistoinsinööristä diplomi-insinööriksi sekä EWE/IWE-koulutuksessa kansainväliseksi hitsausinsinööriksi. Johtamisosaamistaan hän on vahvistanut mm. JOKO- ja MBA-koulutuksilla. Siirtyessään yrityspalvelujohtajaksi Tuomi suoritti yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon.

Oppilaitoksen ja elinkeinoelämän verkostomainen yhteistoiminta on kasvanut voimakkaasti Tuomen johtaman yrityspalveluyksikön perustamisen myötä. Oppisopimuskoulutus, erilaiset rekrytoivat koulutukset ja yritysten kanssa yhdessä räätälöidyt koulutukset ovat moninkertaistuneet muutaman lähivuoden aikana.

Tuomi toimii aktiivisesti myös erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä kehittämishankkeissa. Hänen vahvuutensa on yhteistyö yrityselämän kanssa sekä oppilaitoskumppanuudet horisontaalisesti ja vertikaalisesti.

- TAKKissa on hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Yhdessä asiakkaiden kanssa kehitetään uutta, ja etsitään parhaita ratkaisuja eri tilanteisiin. Töihin on mukava tulla, Tuomi kuvailee yli 30 vuoden kokemuksella.

Suomen Valkoisen Ruusun kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Ensisijaisena lähtökohtana ovat henkilökohtaiset ansiot, joiden tulee olla keskitason yläpuolella ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Edellytyksenä on lisäksi hyvämaineisuus.